Olyan vállalkozókat ismerünk el ma, akik élni tudtak a megnyíló lehetőségekkel, és tehetségükkel, szorgalmukkal sikerre tudták vinni elképzeléseiket – fogalmazott Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a sikeres vállalkozásokat díjazó ünnepségen.

Varga Mihály több mint két évvel ezelőtt alapította a Díj a sikeres vállalkozásokért elismerést. 2013 augusztusa óta minden hónapban három – beruházó, kis- és középvállalkozás, valamint startup –  kategóriában díjazzák a szakmai zsűri által kiválasztott vállalkozásokat. Az elmúlt két és fél évben több mint hetven magyar vállalkozás részesült a nemzetgazdasági tárca elismerésében.

Az idei utolsó díjátadón A hónap beruházója elismerést hazánk egyetlen cukorgyárát – a kaposvárit – üzemeltető Magyar Cukor Zrt. képviseletében Kovács Gergely marketingigazgató vette át. A miniszter kifejtette: az elmúlt évtizedek egyértelműen rossz döntéseinek következtében – gondolva az elhibázott privatizációra és a magyar érdekeket nem megfelelően képviselő uniós tárgyalásokra – hosszú évekig hanyatlott ez az ágazat. Az elmúlt évek beruházásainak köszönhetően már van esély arra, hogy a kaposvári cukorgyár megőrizze hazai vezető pozícióját a 2017-es kvótaeltörlés után várhatóan kiéleződő piaci versenyben. Mindezek mellett az a tény, hogy a cukorgyár mindig is egyértelműen támogatta az áfavisszaélések elleni fellépésünket, megmutatja, hogy ezekkel valóban a becsületesen működő vállalkozások érdekeit védi a magyar kormány – tette hozzá a tárcavezető.

A hónap kis- és középvállalkozása az akácfa-termékeket gyártó Robinia Group Zrt. lett  A díj átvételekor Erdélyi Gábor ügyvezető igazgató elmondta: a kajászói cég az elmúlt 15 év során stabil helyet biztosított magának faipari szolgáltatásaival a hazai és a nemzetközi piacon.

Az ipari eszközkiadó-automatákat fejlesztő és forgalmazó International Vending Machines Zrt. vezérigazgatója, dr. Várnagy Emese vette át a hónap startup vállalkozása díjat Varga Mihálytól. A székesfehérvári vállalat Európa 15 országában van jelen, több mint 200 ügyféllel és 30 disztribútorral, jelenleg 30 munkatársat foglalkoztatnak.