Minden erős gazdaság alapja az agilis, sokszínű vállalkozói környezet – fogalmazott Varga Mihály a Díj a sikeres vállalkozásokért elismerés átadóján. A nemzetgazdasági miniszter által 2013 augusztusában alapított díj azt az értékteremtő munkát díjazza, amely növekvő és a magyar gazdaság fejlődését elősegítő vállalkozásokat hoz létre. A mai ünnepségen azok a cégek is bemutatkozhattak, amelyek az unió vállalkozásösztönző versenyében hazánkat képviselik.

Varga Mihály köszöntőjében hangsúlyozta: nagyrészt a sikeres vállalatoknak köszönhető, hogy a jövő kilátásai Magyarország, a magyar gazdaság számára egyre kedvezőbbek. Emellett a kormány által bevezetett fiskális fegyelemnek és a gazdaságpolitika átalakításának is szerepe volt abban, hogy ma hazánkban komoly gazdasági sikerekről beszélhetünk.

Az ünnepélyes díjátadón a tárcavezető „A hónap beruházója” elismerést a Mizsetáp Kft. tulajdonos-ügyvezetőjének, Kollár Csabának adta át. „A hónap kis- és középvállalkozása” díjat a Confector Mérnök Iroda Kft. részéről Holman Attila ügyvezető, a GPS City Guide Kft. által elnyert „A hónap startup vállalkozása” címet pedig Rétai Martin ügyvezető vette át.

Az eseményhez ezúttal két olyan sikeres vállalkozás elismerése is kapcsolódott, akik a „Díj az Európai Vállalkozások Ösztönzéséért” elnevezésű pályázat nemzeti válogatójának továbbjutói, egyúttal hazánk képviselői a verseny európai szakaszában. Az elismerő okleveleket a NESsT EUROPE nonprofit Kft. részéről Horváth Annamária ügyvezető igazgató, valamint az EFH Vállalkozásfejlesztési Közhasznú Alapítvány részéről Ducsai-Oláh Zsanett, az alapítvány elnöke vette át.