Hírek

2016. december 2. 10:56

A kormány hatékonyan támogatja a hazai vállalkozásokat

Versenyelőnyt jelent a magyar gazdaság számára a kutatásfejlesztés, a bátrabb vállalkozói szellem erősítése, valamint a mindezeket segítő gazdaságpolitika – hangsúlyozta Varga Mihály a sikeres hazai cégeket díjazó ünnepségen.

2016. október 28. 11:39

A bérfelzárkóztatás, a munkaerő-megtartás és a hatékonyság növelése a legfontosabb gazdaságpolitikai cél

A gazdaság versenyképességének további javításához elengedhetetlen a bérfelzárkóztatás, a munkaerő-megtartás és a hatékonyság növelése – jelentette ki Varga Mihály a Díj a sikeres vállalkozásokért elismerések átadásakor. A nemzetgazdasági miniszter az elmúlt hat év eredményeit értékelve úgy fogalmazott: a mennyiségi elvet fel kell váltania a minőségre való törekvéssel.

2016. szeptember 7. 11:15

Kiegyensúlyozott gazdasági környezet segíti a magyar vállalkozásokat

A 2013-as növekedési fordulat óta minden évben 3 százalék körüli értékkel emelkedett a bruttó hazai termék (GDP), és az idén is kedvező adatra számítunk – jelentette ki Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Díj a sikeres vállalkozásokért elismerések átadásán.

2016. július 11. 14:18

Versenyképes és szuverén nemzetgazdaságokkal kell az uniót erősebbé tenni

Az egyre bővülő lehetőségeket kínáló gazdasági környezetre és a kormány támogatására építhetik sikereiket a hazánkban működő vállalkozások - hangsúlyozta Varga Mihály a Díj a sikeres vállalkozásokért elismerések átadásakor.

2016. április 1. 11:40

Sikeres vállalatok, sikeres gazdaság

Elsősorban a jól teljesítő és egyre sikeresebb hazai vállalatoknak köszönhető, hogy a jövő kilátásai Magyarország, a magyar gazdaság számára is igen kedvezőek – hangsúlyozta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Díj a sikeres vállalkozásokért elismerések átadóján. A tárcavezető három kategóriában hat céget díjazott.

2016. február 9. 13:42

Példát mutatnak a megújulásra kész vállalkozások

A magyar gazdaság lendületét akkor tudjuk szinten tartani, ha a hazai vállalatok képesek a folyamatos és állandó megújulásara - jelentette ki Varga Mihály a Díj a sikeres vállalkozásokért elismerések átadásán.

2015. december 18. 11:51

A vállalkozásbarát kormányzati politika segíti a magyar cégeket

Olyan vállalkozókat ismerünk el ma, akik élni tudtak a megnyíló lehetőségekkel, és tehetségükkel, szorgalmukkal sikerre tudták vinni elképzeléseiket – fogalmazott Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a sikeres vállalkozásokat díjazó ünnepségen.

2015. november 27. 14:12

A vállalkozások támogatása továbbra is kormányzati feladat

A hazai vállalkozások versenyképességének ösztönzését a lassuló világgazdasági környezetben kiemelt feladatának tekinti a magyar kormány – fogalmazott Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Díj a sikeres vállalkozásokért elismerések átadó ünnepségén. Ahogyan 2013 augusztusa óta minden hónapban, most is beruházói, kis- és közévállalkozói, valamint startup-kategóriában nyújtott át elismerést a tárcavezető.

2015. november 6. 14:06

Varga Mihály ismét díjazta a legeredményesebb vállalkozásokat

A magyar kormány az elmúlt évek nehézségei ellenére is mindig a lehetőségekben és nem a korlátokban gondolkodott – fogalmazott Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a sikeres vállalkozásokat díjazó ünnepségen. Ahogyan 2013 augusztusa óta minden hónapban, most is beruházói, kis- és közévállalkozói, valamint startup-kategóriában nyújtott át elismerést a tárcavezető.

2015. szeptember 29. 13:33

Sikeres vállalkozások - kimagasló foglalkoztatottsági adatok

Miniszteri elismerés szeptemberben is a legkiválóbb cégeknek.
A kormány gazdaságpolitikai törekvéseit igazolják a KSH legfrissebb adatai: a rendszerváltás óta nem mértek ilyen magas foglalkoztatottságot hazánkban – hangsúlyozta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a „Díj a sikeres vállalkozásokért” elismerések szeptemberi átadóján.