Hírek

2018. január 12. 9:59

Tovább csökken a vállalkozások adója

Csak erős gazdasági alapokra és sikeres vállalkozásokra támaszkodva építhetünk fejlődő társadalmat – jelentette ki Varga Mihály a Díj a sikeres vállalkozásokért elismerések átadásakor. A nemzetgazdasági miniszter hozzátette: a kormány a maga eszközeivel mindig is ösztönözte a vállalkozások fejlődését, versenyképességük emelését és piaci lehetőségeik bővítését.

2017. október 20. 11:17

Egyre több magyar cég sikeres külföldön

Egy ország a nemzetközi versenyben kivívott pozíciója attól függ, hogy mennyire képes és kész a gazdasága az innovációra, az új megoldások alkalmazására, vagyis a gyors fejlődésre – jelentett ki Varga Mihály a Díj a sikeres vállalkozásokért elismerések átadásakor. A nemzetgazdasági miniszter hozzátette: ma már versenyelőnyt jelenthetnek a nemzeti értékek, a stabilitás, ahogyan az egyes államok által követett megfelelő gazdaságpolitika is.

2017. július 14. 11:34

A vállalkozások is érezhetik a magyar gazdaság eredményeit

A hosszú távú fejlődés lehetőségét azokban a hazai vállalatokban, vállalkozásokban kell keresni, amelyekben megvan a folyamatos innováció és a piachoz való alkalmazkodás képessége – jelentette ki Varga Mihály a Díj a sikeres vállalkozásokért elismerések átadásakor.

2017. május 11. 12:47

Kulcskérdéssé vált a versenyképesség növelése

Az ország gazdasági fejlődése a gyors alkalmazkodásra képes, stabil növekedési kilátásokkal rendelkező és a lehetőségekkel élni tudó cégeken múlik – jelentette ki Varga Mihály a Díj a sikeres vállalkozásokért elismerések átadásakor.

2017. március 14. 13:05

A versenyképesség nem épülhet alacsony bérekre

Világméretekben is versenyképes az a szakmai tudás, amelyet a hazai cégek képviselnek – jelentette ki Varga Mihály a Díj a sikeres vállalkozásokért elismerések átadásakor. A nemzetgazdasági miniszter hozzátette: az eredményes vállalkozások vezetőiben közös az a bátorság, tudás és tenni akarás, amely eredményre vezet.

2016. december 2. 10:56

A kormány hatékonyan támogatja a hazai vállalkozásokat

Versenyelőnyt jelent a magyar gazdaság számára a kutatásfejlesztés, a bátrabb vállalkozói szellem erősítése, valamint a mindezeket segítő gazdaságpolitika – hangsúlyozta Varga Mihály a sikeres hazai cégeket díjazó ünnepségen.

2016. október 28. 11:39

A bérfelzárkóztatás, a munkaerő-megtartás és a hatékonyság növelése a legfontosabb gazdaságpolitikai cél

A gazdaság versenyképességének további javításához elengedhetetlen a bérfelzárkóztatás, a munkaerő-megtartás és a hatékonyság növelése – jelentette ki Varga Mihály a Díj a sikeres vállalkozásokért elismerések átadásakor. A nemzetgazdasági miniszter az elmúlt hat év eredményeit értékelve úgy fogalmazott: a mennyiségi elvet fel kell váltania a minőségre való törekvéssel.

2016. szeptember 7. 11:15

Kiegyensúlyozott gazdasági környezet segíti a magyar vállalkozásokat

A 2013-as növekedési fordulat óta minden évben 3 százalék körüli értékkel emelkedett a bruttó hazai termék (GDP), és az idén is kedvező adatra számítunk – jelentette ki Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Díj a sikeres vállalkozásokért elismerések átadásán.

2016. július 11. 14:18

Versenyképes és szuverén nemzetgazdaságokkal kell az uniót erősebbé tenni

Az egyre bővülő lehetőségeket kínáló gazdasági környezetre és a kormány támogatására építhetik sikereiket a hazánkban működő vállalkozások - hangsúlyozta Varga Mihály a Díj a sikeres vállalkozásokért elismerések átadásakor.

2016. április 1. 11:40

Sikeres vállalatok, sikeres gazdaság

Elsősorban a jól teljesítő és egyre sikeresebb hazai vállalatoknak köszönhető, hogy a jövő kilátásai Magyarország, a magyar gazdaság számára is igen kedvezőek – hangsúlyozta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Díj a sikeres vállalkozásokért elismerések átadóján. A tárcavezető három kategóriában hat céget díjazott.