Az augusztusi „A hónap beruházója” elismerést a Teva csoport képviseletében Dr. Szabó László vezérigazgató (Teva Magyarország Zrt.) és Kaszás Mihály vezérigazgató (Teva Gyógyszergyár Zrt.), „A hónap kis- és középvállalkozása” díjat a ChocoMe Kft. tulajdonosaként Mészáros Gábor, a Clariton Kft. által elnyert „A hónap induló vállalkozása” címet pedig Róna Péter ügyvezető veszi át.

Teva, magyar gyógyszergyártás világszínvonalon

A vállalat 1993 óta van jelen Magyarországon, hazai jelenléte óta 300 milliárd forintot fordított beruházásra és kutatás-fejlesztésre. Beruházásainak és folyamatos fejlesztéseinek eredményeként világszínvonalú gyártó központokat hozott létre Debrecenben, Gödöllőn és Sajóbábonyban. 3500 embernek ad közvetlenül munkát, hazai beszállítóin keresztül pedig 10.000 ember megélhetését biztosítja. A nemzetgazdaság működéséhez 2012-ben mintegy 7.5 milliárd forint adó és járulék befizetésével, valamint 173 milliárd forint értékű exporttal járult hozzá. A vállalat a nemzetgazdaság mellett a magyar betegek stratégiai partnere is, minden hetedik beteg Teva készítmény segítségével gyógyul Magyarországon és szinte minden terápiás területen elérhetőek világszínvonalú, megfizethető árú készítményei. 

A Teva hisz abban, hogy egy vállalatnak kötelessége a beruházásokon, foglalkoztatáson túl is hozzájárulni az ország sikeréhez, ezért támogatja a magyar oktatást, kultúrát és sportot.  

A TEVA 361 millió forintot meghaladó vissza nem térítendő támogatást nyert a „Komplex technológia fejlesztés és foglalkoztatás támogatása” című pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A mostani beruházás célja, hogy a vállalat a jelenlegi kapacitásra építve ún. flexibilis gyártási feltételeket valósítson meg. Így a termékek gyártási idejének csökkentésével még gyorsabban tud majd reagálni a piac igényeire. Ehhez a vállalat szakemberei a gyártási folyamat minden egyes fázisát megvizsgálták és keresték azokat a lehetőséget, ahol a termék előállítási idején csökkenteni tudnak. Így az 1,8 milliárd forintos beruházás keretében több, nemzetközi szinten is csúcstechnológiának számító berendezés beruházása mellett döntött, melyek a gyártáson és a csomagoláson túl, a minőségbiztosítás, a hulladék-, és raktárgazdálkodás területeire is fókuszál. Ezzel biztosítja a vállalat a gyors és az igényekhez maximálisan alkalmazkodó gyógyszerellátást. A beruházással a TEVA legnagyobb szilárd gyógyszerformákat előállító gyárának létszáma további 10 munkatárssal bővül, valamint a telephely stratégiai pozíciója tovább erősödik.

ChocoMe Kft.

A chocoMe azzal a céllal jött létre, hogy elkészítse a tökéletes csokoládét. Mivel ez minden egyes csokoládékedvelőnek másmilyen, ezért a vállalkozás több mint 60 millió különböző, egyedi igények szerint létrehozható csokoládévariáció létrehozására ad lehetőséget. A csokoládék készítése során a kompromisszummentesség jegyében csak a legkiválóbb minőségű alapanyagokat használjuk, és a nagyüzemi gyártási folyamatokat mellőzve minden egyes tábla csokoládét kézzel készítünk és csomagolunk. Rendkívüli figyelmet szánunk annak, hogy a csokoládé ne pusztán a legjobb alapanyagokból építkezzen, hanem különlegesen esztétikus megjelenést is kölcsönözzünk neki a feltétek elhelyezése során. A chocoMe csokoládék hároméves története alatt a termék elérhetővé vált 14 országban: Spanyolországban, Írországba, Angliában, Ausztriában, Németországban, Svédországban, Norvégiában, Litvániában (a legnagyobbakat említve), illetve Európán kívül az Egyesült Államokban és  Ausztráliában. A chocoMe  legújabb stratégiája a közeljövőben a keleti nyitás.

A chocoMe számtalan díjat nyert az elmúlt három évben:

A Magyar Innovációs Alapítvány 2011. májusában Innovációs elismerésben részesítette a chocoMe-t.

2011. júniusában a reklámszakma legrangosabb elismerésével, Aranypenge díjjal jutalmazták a chocoMe legújabb fejlesztését.

2011. júniusában immár harmadik alkalommal rendezték meg a Pakk csomagolásdizájn-versenyt. Az Élelmiszer

kategória Édesség alkategóriájában elsõ helyezést ért el a chocoMe csokoládé csomagolódoboza.

2011. szeptember 1-én a Parlamentben vehettünk át két rendkívüli jelentõségû díjat: a Magyar Termék Nagydíjat, illetve a Magyar Termék Nagydíj - Innovációért Nívódíjat is.

2011. októberében a chocoMe márka elnyerte a MagyarBrands címet.

2011. novemberében a Hungaropack Magyar Csomagolási Versenyen elismerő oklevéllell díjazták a chocoMe csomagolását.

2011. decemberében Az Év Honlapja versenyen a chocome.hu márkasite kategóriában első helyezést ért el.

2012. őszén ismételten MagyarBrands díjat kapott chocoMe márka.

2012. novemberében ünnepélyes gálaest keretében adták át Mészáros Gábornak, a chocoMe tulajdonosának az Ernst&Young "Év Üzletembere" verseny "Jövő ígérete" díját.

2012. az Árukereső.hu "Ország Boltja" internetes versenyén bronzérmet szerzett a chocoMe

2013. augusztusában a chocoMe két termékét is csillagokkal díjazták a világ legnagyobb és legszigorúbb ételkóstoló versenyén, az 1994-ben alapított, londoni székhelyű 2013. évi “Great Taste Awards”-on.

Clariton Kft.

A Hand-in-Scan csapat fő tevékenysége egy olyan rendszer fejlesztése, validálása és piacra vitele, amely biztosítja az egészségügyi dolgozók kézmosásának közvetlen és objektív kiértékelését és folyamatos ellenőrzését. Céljuk a kórházi fertőzések jelentős csökkentése, melyek naponta 1,4 millió beteget érintenek, és évente mintegy 50-60 milliárd dollár többletkiadást jelentenek a nyugati világ egészségügyi ellátórendszerének. A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem spin-off projektjeként 2011 végén létrejött vállalkozás piacorientált K+F tevékenységét a Kutatási és Technológiai Innovációs Alap KMR pályázata teszi lehetővé. A számos nagy presztizsű innovációs versenyt elnyert csapatot 2013 január óta a DBH kockázati tőkebefektetése segíti a megoldásuk piacra vitelében az egészségügyi iparág mellett az élelmiszer, biotechnológia, valamint gyártás területén is.