2013 október havi díjazottak.

Continental Automotive Hungary Kft.

A Continental Magyarországon - A Continental 2012-ben elért több mint 32,7 milliárd eurós forgalmával egyike a világ legnagyobb autóipari beszállítóinak, jelenleg közel 175.000 munkatársat foglalkoztat 46 országban. Magyarországon hat gyárral és egy gumiabroncs kereskedelmi központtal van jelen. A konszern öt divíziója (Interior, Chassis & Safety, Powertrain, ContiTech, Tyre) végez gyártó-, szoftverfejlesztési és kereskedelmi tevékenységet Budapesten, Veszprémben, Szegeden, Makón, Vácott, Nyíregyházán, valamint Budaörsön és csaknem hatezer embert foglalkoztat. 

A Continental vezető és innovatív szerepet tölt be a hazai és nemzetközi autóiparban. A beruházások, a folyamatos fejlesztések, a kutatás-fejlesztés, valamint a minőségi, megbízható munkahelyteremtés a vállalati filozófia alapkövei. 

A konszern hazánkban működő leányvállalatai kiemelten aktívak beruházások tekintetében. Csak a Continental Automotive Hungary Kft összesen közel tizenöt milliárd forint értékben hajt végre beruházási és munkahely-teremtési programot 2009 és 2014 között. A bővítésekhez két milliárd forintnyi támogatást vesz igénybe európai uniós és kormányzati forrásból és két telephelyén – Budapesten, valamint Veszprémben - összesen 477 új munkahely megteremtését vállalta. A budapesti gyáregység a folyamatos beruházásoknak és fejlesztéseknek köszönhetően high-tech gyártóközponttá vált, állandó bővítései révén pedig a Continental az autóipar egyik legnagyobb befektetőjének számít Magyarországon. 

Veszprémben jelenleg három nagyobb beruházás van folyamatban, ezek termelési és kutatás-fejlesztési területeket egyaránt érintenek. A megvalósításhoz uniós támogatást is nyert a vállalat. 2012 nyarán a gyártócsarnok 820 m2-rel, a Fejlesztési Központ 1100 m2-nyi irodával bővült, valamint megépült a 490 m2 alapterületű magasraktár. 2013-ban átadták az 536 m2 alapterületű Szenzorfejlesztési Központot, amely újabb 50 fejlesztőmérnök foglalkoztatását teszi lehetővé. Ezen felül a többi leányvállalat is évről évre folyamatosan fejleszti, bővíti egységeit. A konszern az elmúlt hét évben 334 millió euró értékben hajtott végre beruházásokat Magyarországon.

A Continental AG felismerve a magyarországi humánerőforrás potenciálban rejlő lehetőségeket nemcsak gyártási tevékenységet végez hazánkban, hanem jelentős technológiai és termékfejlesztési tevékenységet is folytat. Az 1997-ben elindult szenzor-, majd a 2000-ben indított szoftverfejlesztési tevékenység eredményességének köszönhetően 2001 szeptemberében megnyitotta kapuit a veszprémi Fejlesztési Központ. A központ részeként 2009 őszén egy – az országban egyedülálló – tesztpálya is létesült, ahol a világ legnevesebb autómárkáihoz készülő szoftverek működését tesztelik a gyár mérnökei. 2012 óta már több mint 350 kutató és fejlesztőmérnök tevékenykedik Veszprémben. 

A Continental meghatározó, megbízható, kiszámítható munkaadó a magyar munkaerőpiacon, mely felelős vállalatként minőségi munkahelyeket biztosít a magyar munkavállalók számára. A konszern számára kiemelten fontosak a friss, szakképzett pályakezdők, a legjobbakat európai színvonalú gyakornoki programjainak segítségével támogatja, valamint szorosan együttműködik a hazai műszaki felsőoktatási intézményekkel. 2010 szeptemberében a vállalatcsoport támogatásával a veszprémi Pannon Egyetemen a Continental járműrendszer-technikai mesterképzés is elindult.

Bervina Kft.

A Bervina Kft. az egyik legrégebbi magyar magánvállalkozás a rendszerváltás óta. 1982 óta gyárt hajtástechnikai elemeket saját szabadalom alapján. A magas minőséget az 1995 óta működő ISO minőségbiztosítási rendszer garantálja. A cég nagy hangsúlyt fektet a környezetvédelemre: saját Zöldprogramjának köszönhetően világszínvonalú környezetkímélő termékek és eljárások jellemzik. Valamennyi termékét saját technológiával gyártja a legmodernebb CNC megmunkáló központok segítségével.  

A Bervina Kft. innováció melletti elkötelezettségét jól jelzi, hogy kis mérete ellenére (20 főt foglalkoztat) 4 szabadalommal is rendelkezik. A cég folyamatos fejlesztési törekvése megjelenik továbbá a stratégiaalkotásban, az értékesítésben, a PR és marketing tevékenységben, az új technológiák alkalmazásában és azok tökéletesítésében.

Termékeik:

• Speciális egybeöntött fogazott hajtószíjak

• Helikális tengelykapcsolók

• Ipari szorító gyűrűk

A Bervina Kft. az egyetlen cég a régióban, amely a fenti termékek magas színvonalú gyártásával foglalkozik. Jelentős innovációs tevékenységet végez a különböző hajtószíjak terén is. 

Termékeinek világviszonylatban való versenyképességét mutatja, hogy produktumainak 93%-át exportálja nagyjából 50 országba, főleg Németországba és az USA-ba, de jelen vannak Thaiföldön, Tunéziában, Guatemalában, Brazíliában, valamint Ausztráliában is.

Thermoflash Kft.

Thermoflash több oltalommal védett termék; a személyi komfort és biztonság növelésére kifejlesztett temperált hőmérsékletű folyadék keringtetésű ruházat. A ruházatban keringtetett bio fagyálló folyadék hőmérsékletét precíziós hőfokszabályzással állítja a vezérlő és így hűti vagy fűti a viselő személyt, esetleg állatot (pl. mentőkutya) vagy technikai egységet (pl. akkumulátor). 

A maradék hő újrahasznosítás: bármilyen folyadékhűtéses motorral rendelkező járműhöz csatlakoztatható rendszer, mint pl. a motorkerékpárok, quadok, hómobilok, Jet Ski, az ultra könnyű repülőgépek, a nyitott sportautók, munkagépek, és mentőautók.

A belső égésű motor maradék hőenergiáját hasznosítja. A Thermoflash Kft célja az volt, hogy a test fűtésére találjanak egy megfelelő energiaforrást, mivel az elektromosság csak elégtelen mennyiségű fűtőenergiát tud adni magas fogyasztással, amely túlterheli a jármű elektromos rendszerét. Az újonnan kifejlesztett technológiánknak köszönhetően a Thermoflash rendszer 3800 Watt (maximum) fűtőenergia leadására képes 90C°-os hűtővíz hőmérsékleten, és mindösszesen 6 Watt áramot vesz fel a jármű akkumulátoráról, mivel a fűtő energia forrása a motor hője, és az elektromos rendszerről csak a hőszivattyúkat és a digitális kijelzőt látja el.

A teszteredmények megmutatták, hogy akár az északi sarkon -35°C (-31°F) fok hidegben, akár magas 200 km/óra feletti tempónál -7°C (20°F) külső hőmérsékletben a rendszer minden körülmény között képes volt mind a soför, mind az utasa ruházatát a maximális fűtési hőmérsékletre 55C°-ig felfűteni. 

A Thermoflash fűtött ruházat egy overall vagy jacket, amelyet az alsónemű fölött és a szélvédett motoros ruházat alatt kell viselni. Az overall belsejébe varrt szilikon csőrendszeren keresztül bio fagyálló folyadékot keringtetünk, a hőfokát igény szerint 35-től 55 C°-ig állíthatja a felhasználó. A bio fagyálló folyadék fűtését a hőcserélő végzi el, amely a motor forró hűtővíz oldaláról periodikusan átkeringtetett folyadékkal melegíti fel a rendszert. A hőmérséklet egyszerűen a „+” és a „–„ jelekkel ellátott gombokkal szabályozható, a kijelzőn látható a ruha fűtési hőmérséklete, valamint a külső levegő hőmérséklete. A Thermoflash szabályozója tartja a beállított hőmérsékletet a sebességtől és külső hőmérséklet változásától függetlenül. A ruházatot könnyedén és biztonságosan le lehet választani a járműről a gyorscsatlakozónk segítségével, amely egy 3kg-os húzásra szétkapcsol, a szelepei automatikusan lezárnak ezzel elkerülve a biofagyálló elfolyását.

A járművezetők és utasaik fűtési igényeinek kiszolgálásán kívül, a Thermoflash mentőalakulatokat is segít egy új fejlesztésű Emergency fűthető takaró segítségével, amivel a hipotermia ellen azonnal be tudnak avatkozni a mentési feladataikban.

A Thermoflash mobil gázfűtő egység jármű-független hőforrása a folyadék temperált ruházatnak és kiegészítőknek. A gáz fűtőegység használható akár -25 C° külső hőmérsékletben, szeles és esős időjárási körülmények között is. 

Thermoflash propán-bután gáz fűtőegység előnyei az elektromos megoldáshoz képest: 

- 10-szer nagyobb fűtőteljesítményt biztosít, mint a hordozható elektromosan fűtött ruhák

- 5-ször hosszabb üzemidő áll rendelkezésre és a gáztartály helyben újratölthető 

- A teljes testfelületen biztosítja a szabályozott fűtést a felhasználó által megadott hőmérsékleten.

- Kizárt az égésveszély.

- Precíziós hőfokszabályozás: 35° – 55° között állítható garantált maximum hőmérséklettel

A Thermoflash hűtőrendszer a felhasználójának bármilyen körülményben komfortot és biztonságot nyújt. Ipari, egészségügyi, tűzoltási, katonai, rendészeti, mentési és versenysport felhasználásokra fejlesztenek specifikus Thermoflash hűtőegységeket és ruházatokat. Verseny motorsportban a motorversenyző testhőmérsékletének optimalizálásával a lehető legjobb felkészültséget és koncentrációt biztosítják a rajthoz, mivel a hő stressz nem zavarja a rajt pillanatában.

Thermoflash célkitűzése az új energia hatékony és környezetbarát személyi hőmérséklet szabályzási technológiák kifejlesztése – katonai, rendfenntartói, civil, ipari, mentési és egészségügyi felhasználásokra. A rendszereik kül- és beltérben egyaránt egyedülálló komfortot, munka és egészség védelmet, termelési hatékonyságot biztosítanak, valamit az életmentés és életvédelem alapvető eszközeivé válhatnak.

A termékek fejlesztését és gyártását Thermoflash Kft., a nemzetközi forgalmazást pedig 2006 óta a külön erre a célra alapított németországi Thermoflash GmbH végzi. A vállalat 2007-ben német kiskereskedelmi hálózatát is kiépítette, ezzel párhuzamosan stratégiai partnerekkel is együttműködésbe kezdett.

Korábbi díjazottak:

2013. szeptember
2013. augusztus