2013. december havi díjazottak.

A decemberi „A hónap beruházója” elismerést a Master Good cégcsoport képviseletében Bárány László ügyvezető igazgató, „A hónap kis- és középvállalkozása” díjat a Weinberg ’93 Kft. részéről Derczó István ügyvezető igazgató, a Borecet Kft. által elnyert „A hónap induló vállalkozása” címet pedig Formanek Csenge ügyvezetője veszi át.

A díjazottakról:

Master Good cégcsoport - Közép-Európa legnagyobb baromfifeldolgozója

A Master Good cégcsoportot tulajdonló Bárány család már csaknem 100 éve, négy generációra visszamenőleg foglalkozik baromfitenyésztéssel, így Magyarország legrégebbi baromfitenyésztő családja. A hagyományokat teremtő első generáció a Széchenyi grófok uradalmi baromfitenyésztője volt, az innen örökölt szakmai tudás és elkötelezettség alapozta meg a cégcsoport jelenlegi sikereit is. A Master Good cégcsoport integrált takarmánytermeltetéssel, baromfitenyésztéssel, -keltetéssel, brojlerhízlalással és -feldolgozással foglalkozik.

Az Észak-kelet Magyarország területén működő vállalkozás 1994-ben indult, kezdetben mindösszesen öt fővel. 1998-ban már jelentős léptékű és értékű beruházásokkal intenzív fejlődés vette kezdetét: ebben az időben indult el a saját mezőgazdasági növénytermesztés, és épült meg több baromfitenyész- és brojlertelep, takarmánykeverő üzem is. A fokozódó versenyre és a folyamatos piaci kihívásokra válaszul a cég bővítette tevékenységi körét: egy teljes körű baromfi integrációt teremtett meg, amelynek eredményeként a termék előállítását - a szántóföldtől egészen a fogyasztó asztaláig - a Master Good végzi és irányítja. A termékpálya valamennyi területét jellemző magas minőséget és megbízhatóságot minőségirányítási rendszer biztosítja.

A kisvárdai üzem Közép-Európa legnagyobb kapacitású csirkevágó üzeme, amely a hazai termelés közel 30 százalékát adja.  Az üzem látja el a hazai és külföldi üzletláncok mellett a cseh, a szlovák és az angol Tesco üzleteit is.  A Master Good büszke tagja és egyik legnagyobb baromfihús beszállítója az Európai McDonald’s ellátási láncának: összesen 14 ország McDonald’s éttermeibe jutnak el a kisvárdai üzemből kikerülő csirketermékek.

Az elmúlt néhány évben a Master Good jelentősen növelte exporttevékenységét. A cég komoly kivitelt mutathat fel többek között Svájc, Németország, Ausztria, Anglia, Románia, Lengyelország, Szlovákia, Csehország, Hollandia, és Bulgária irányába, emellett ma már exportál Dél-Koreába, Kínába, és Dél-Afrikába. Az új és meglévő partnereknél egyaránt növekvő értékesítés szükségessé tette a jobb minőségű termékek hatékonyabb előállítását, a kapacitás bővítését, így a heti 280 000 csirkéről több mint hatszázezer darabra növelték a Master Good üzemeiben a termelést. A cégcsoport a térség egyik legnagyobb munkáltatójaként közel 1200 embert foglalkoztat, emellett további 350 gabonatermelő és több mint 40 állattenyésztő család megélhetéséhez járul hozzá.

Weinberg ’93 Kft. – professzionális csarnoképítés

A Weinberg ’93 Építő Kft. főként könnyűszerkezetes acél- és vasbeton vázas csarnokokat épít és acélszerkezeteket gyárt. A vállalat kiemelkedően magas színvonalon végzi épületek teljes körű kivitelezését, amely magába foglalhatja többek között a mélyépítési munkákat, az épületgépészetet, az épületvillamosságot, vagy akár a tetőfedést is. A Weinberg büszke arra, hogy saját, professzionális acélszerkezet gyártó és vékonylemez hajlító üzemében versenyképes áron, gyorsan, magas minőségben és pontosan képes megfelelni a megrendelők igényeinek, legyen szó akár ipari épületről, bevásárlóközpontról, irodaházról, sportlétesítményről, vagy éppen egyházi épületről.

A magántulajdonú Weinberg ’93 Építő Kft. 20 éve alakult Sárospatakon. Az észak-magyarországi telephely gyártó-, szakképző-, és raktár- központ, míg a budapesti iroda feladata a hazai és nemzetközi piaci kapcsolatok építése. A vállalat éves forgalma mintegy 20 millió euró. A Weinberg 2004-ben Kassán alapított leányvállalatot, amely szintén növekvő teljesítményt mutat: éves forgalma meghaladja az 5 millió eurót.

Alkatrészeiket 8500 négyzetméteresre bővített gyártófelületen, modern technológiával készítik ISO minőségbiztosítási rendszer szerint. Az anyagok megmunkálása, az alkatrészek gyártása modern CNC gépsoron történik, amely lehetővé teszi a magasabb igényszintű munkák megvalósítását is.

A társaság az elmúlt 18 évben Magyarország egyik jelentős építőipari vállalkozásává nőtte ki magát: a Weinberg Kft. 1993-óta több mint 300 referencia-épületet hozott létre a hazai és külföldi megrendelők megelégedésére. A vállalat a jövőben is fontosnak tarja, hogy épületeit kiváló minőségben, határidőre készítse el, és azok biztonságosak, gazdaságosan üzemeltethetők és esztétikusak is legyenek. Munkájukat főként Budapest vonzáskörzetében végzik, de építettek már Tatabányán, Szolnokon és Győrben is. Szívesen vállalnak munkát külföldön, referencia-épületeik Lengyelországban, Romániában és Mauritiuson találhatók.

Díjak:

Építőipari Mesterdíj 2003-ban és 2010-ben

A Borecet Kft. – Borecet manufaktúra Tokaj-Hegyalján

A Borecet Kft. azzal a céllal jött létre, hogy újjáélessze hazánkban a minőségi borecetfogyasztás kultúráját, megismertesse az emberekkel az értékes összetevőket tartalmazó borecet jótékony élettani hatásait és gasztronómiai felhasználási lehetőségeit. E cél megvalósítása érdekében a Borecet Kft. - az országban egyedülálló módon - minőségi borecetgyártásba kezdett. A családi vállalkozás 2009-ben kezdte meg működését a Tokaj-Hegyalján található Bodrogkeresztúron.

A cég alapításakor egy kis manufaktúra szolgált a gyártás helyszínéül, amelynek termelési kapacitása évi 10 000 liter volt. Napjainkban a termelés már egy nagyobb és korszerűbb üzemben történik, ahol több mint 400 000 liter prémium minőségű Tokaji Borecetet képesek előállítani évente. 

Az itt termelt borecetek a borok esetében ismert biológiai erjesztéssel készülnek, tölgyfahordóban érlelődnek, megőrizve az eredeti borok jellegzetességeit. Az így előállított termékbe a borok átörökítik az egészségre jótékony hatású összetevőket, a finom aromákat és ízeket. A cég termékeiben nem található semmilyen hozzáadott anyag, kizárólag természetes, a borokból és ecetsav-baktériumokból származó összetevőket tartalmaznak.

A Borecet Kft. által felhasznált borok kénmentesek, alkoholtartalmuk pedig alacsony, így a továbberjesztés során a készülő terméket kisebb mértékben kell hígítani a kívánt savtartalom eléréséért. Ennek köszönhetően a borecet megőrzi a bor beltartalmi értékének eredeti színvonalát. 

A cég folyamatosan megújuló kínálatában furmintból és muskotályból készült alapborecetek, fűszeres és akácmézes furmint borecetek, gyümölcsös balzsamecetek, tokaji aszú balzsamecetek is találhatók. Termékei jelen vannak a hazai borszaküzletek, delikáteszek kínálatában, valamint a legkiválóbb magyar éttermek konyhájában.  A Borecet Kft. emellett büszke arra, hogy termékei már a svéd, svájci, román és szerb piacon is megtalálhatók.

A Borecet Kft. díjai és elismerései:

2012 Superior Taste Award díj (Tokaji Muskotály Borecet) 

2013 Innovációs díj (Tokaji Bodzás Borecet)

2013 Kiváló Magyar Élelmiszer és a Magyar Termék védjegyek viselési joga

Korábbi díjazottak:

2013. november

2013. október

2013. szeptember

2013. augusztus