Díjazottak 2014. december

A hónap beruházója

Az elismerést a Robert Bosch Energy and Body Systems Kft. kapta. A 2003 nyarán alakult miskolci autóipari gyár első számú beszállítója számos autógyárnak. A magyarországi Bosch csoport 2011. szeptember 22-én nyitotta meg az utóbbi évek egyik legnagyobb szabású hazai Bosch beruházásának számító, új autóipari gyártócsarnokát Miskolcon. Az új gyárépület egy év alatt, közel 6,5 milliárd forint értékű beruházással valósult meg, amellyel összesen 1000 új munkahelyet teremtett a munkanélküliségtől erőteljesen sújtott észak-magyarországi régióban. A Miskolcon készített ablaktörlő-rendszereket, klímaberendezések elektromos meghajtását, indítómotorokat és generátorokat a Bosch a világ vezető autóipari cégei számára állítja elő.

A hónap kis- és középvállalkozása

A Meditop Gyógyszeripari Kft. vehetett át a díjat ebben a kategóriában. A cég 1991-ben alakult, amely a rendszerváltozás után újonnan alakult gyógyszergyártó vállalkozások közül elsőként szerezte meg a gyógyszergyártási engedélyt. A szilárd gyógyszerek gyártásán kívül a vállalkozás korszerű létesítményeiben mára már bármilyen csomagolási feladatot is el tudnak látni. 1995-ben létrehozta saját kutató-fejlesztő részlegét, továbbá számos hazai kutató intézettel és klinikával közösen kutatás-fejlesztési tevékenységeket folytatnak annak érdekében, hogy a lehető legbiztonságosabb és leghatásosabb gyógyszereket állítsák elő.

A hónap induló vállalkozása 

E kategória díjazottja a Codie csapata, akik egy olyan oktatási játékot készítenek, amely a programozás alapjait tanítja meg gyerekek számára. A vállalkozás létrehozását egy nagy hazai startup verseny (Startup Weekend), majd az ezen keresztül elnyert Helsinkiben megrendezett Startup Sauna startup inkubátorban töltött felkészítő hetei előzték meg. A Codie egy kis robot tele szenzorokkal, amelyhez egy egyedi vizuális programozási nyelvet fejlesztettek. A robot segítségével a gyerekek könnyedén elsajátíthatják a programozási ismeretek alapjait és fejleszthetik az algoritmikus gondolkodást.

Korábbi díjazottak:

2014. november

2014. október

2014. szeptember

2014.június-július

2014. május

2014.április

2014. március

2014. február

2014. január

2013. december

2013. november

2013. október

2013. szeptember

2013. augusztus

Menü

Főoldal

Navigáció