Czigle-Flamingó Hotel Kft. 

A hónap beruházója a "Hotel Füred" projekttel a Czigle-Flamingó Hotel Kft. lett. A cég tipikus családi vállalkozásból nőtte ki magát, teljes egészében hazai, családi tulajdonban van. A Flamingó Hotel sikerére alapozva tavaly megvásárolták a korábbi Füred Hotel üresen álló épületét. A létesítmény csaknem 4 milliárd forintból újul meg, emellett 2,5 milliárd forintos beruházással két apartmanházat építenek. Az új szálloda megvalósítását a kormány is támogatja 1,6 milliárd forinttal - mondta el Varga Mihály, hozzátéve, hogy a hotel újabb száz embernek ad majd munkát.

Hantech Gépgyártó és Forgalmazó Zrt.

A hónap kis- és középvállalkozása kategóriában a mezőgazdasági gépeket és gépalkatrészeket gyártó Hantech Gépgyártó és Forgalmazó Zrt. kapja a júliusi elismerést. A Csornán működő vállalkozást 1999-ben vették tulajdonba magyar befektetők, és az elmúlt évek folyamatos fejlesztéseivel elérték, hogy a cég több termékével is piacvezető a világon. A Rába-közi térség legnagyobb gazdasági társasága jelenleg 200 embernek ad munkát, emellett a vállalat lehetőséget biztosít arra, hogy 40 szakmunkástanuló náluk szerezze meg képesítését.

Aximit Pro Kft.

A hónap induló vállalkozása kategóriában az Aximit Pro Kft. kapja a kitüntetést. A céget mesterséges intelligenciával ellátott környezeti zajfigyelő rendszer kifejlesztésére hozták létre. Az új technológia egyebek mellett biztonságtechnikai, közlekedésfelügyeleti és gépdiagnosztikai területen alkalmazható. A termék kidolgozása a budapesti műszaki egyetemen doktori kutatásként indult - emelte ki a miniszter.

Korábbi díjazottak:

2014. május

2014.április

2014. március

2014. február

2014. január

2013. december

2013. november

2013. október

2013. szeptember

2013. augusztus